.

.

Znse materijal promjeru 12 mm fokus udaljenost za 50,8 mm debljine 2 mm CO2 laser fokus len za laser mašina (uvoze materijal)

Znse materijal promjeru 12 mm fokus udaljenost za 50,8 mm debljine 2 mm CO2 laser fokus len za laser mašina (uvoze materijal)

KM 42.93
KM 40.00
Iz robe
Dostupno.


Znse Materail Fokus Len Diamater 12 mm, Debljine 2 mm
Fokusiraj se Udaljenost za 50,8 mm
Zn Se u oba šestougaoni (wurtzite) i kubnih (zincblende) kristal strukture. To je širok-bandgap poluprovodnički II-VI poluprovodnički grupa (od cinka i selena pripadaju 12 i 16 grupa od periodni sistem, to jest). Materijal može biti umiješana droga. n-tip doping sa, na primjer, halogena elemenata. P-tip doping je teže, ali se može postići za upoznavanje galijum. Zn Se je nekada oblik II-VI svjetlosnih emituje diodes i diodu lasere. Emitira plavo svjetlo. Zn Se drogirana sa hroma (Zn Se : Cr) koji je korišten kao infracrveni laser dobiti srednje emituje u vezi 2.4 µm. To je koristi kao infracrveni optički materijal sa vrlo široke prijenos talasnu dužinu domet (0.45 µm da mnogo manje od 21,5 µm). U refraktivnu indeks je o 2.67 u 550 nm (zeleni), i 2.40 maraka na 10.6 µm (LWIR). Slične da cink sulfida, Zn Se je proizveo kao microcrystalline plahte za sintezu od vodonika selenide gas i cink paru. Kada slobodan od apsorpcija i inclusions to je savršeno odgovara za CO2 laser optiku u 10.6 µm talasnu dužinu. To je tako važan IR materijal. U svakodnevnom životu, može biti pronađen kao ulaz optički u novi raspon "u uvo" klinički termometri, vidjela kao mala žute prozor. Cink selenide mogu polako reagirati s atmosferski vlagu ako loše sjajne, ali ovo nije obično ozbiljan problem. Osim gdje optiku su koristili u spektrometar ili u Brusteru ugla, antireflection ili beamsplitting optički prevlaka su uglavnom zaposlen. Zn Se aktiviran sa tellurium (Zn Se(Te)) je scintillator sa emisija vrhunac u 640 nm, pogodan za odgovara photodiodes. To je nekada u x-ray i gama-detektore. Zn Se scintillators znatno drugačija od Zn S oni. Zn Se je insoluble u vodi, ali reaguje sa kiseline da forma toksičnog vodonik selenide gasa. To može biti pohranjen kao mršava film do hemijskog paru izjavu tehnika uključujući MOVPE i vakum isparavanja.
1>Diamater : 12 mm
2>Debljine : 2 mm
3>Materail : Znse
4>Fokus Udaljenost : za 50,8 mm
Izjava : mi ima velike zalihe za ovo Znse fokus sociva, i ako si ti distributer sa velike količine, molimo vas da kontaktirate naša online prodaju razgovarati za dno ceni, kad te red do 50 komada na prvi put.
Hvala ti~ Uživaj u laser posao~

O proizvodu

:
Svit SensoPlan od Trumsense
:
ZnSe-12-50
Struktura:
jedna strana concave, jedna strana konveksno
:
ZnSe
Formi:
concave-konveksno
Korištenja:
Fokusiraj se len
Kadar:
Za 50,8 mm

Kupci takođe biraju